حبیبه صادقی

دانشیار

تاریخ به‌روزرسانی: 1403/12/13

حبیبه صادقی

دانشکده علوم ریاضی و کامپیوتر / گروه ریاضی

رساله های دکتری

  1. حل مسائل برنامه ریزی چندسطحی با استفاده از مسائل بهینه سازی چندهدفه
    فاطمه مسلمی 777
  2. بررسی روش های قطعی برای حل مسایل برنامه ریزی چندسطحی خطی و شبه مقعر
    اسماعیلی-مریم 776
  3. ارتباط بین مسائل چند هدفه غیرهموار و نامساوی های تغییراتی برداری
    توان-یوسف 772

    چکیده: در این رساله یک مسئله چندهدفه غیرهموار با ناحیه‌ی شدنی تعریف شده به وسیله‌ی قیود مساوی‏، نامساوی و مجموعه‌ای در نظر گرفته شده است که توابع هدف و قیود موضعاً لیپ‌شیتز هستند. برخی از توصیف‌های قیدی متداول به حالت غیرهموار تعمیم داده شده و روابط میان آنها بررسی شده است. هم‌چنین‏، شرایط کان-تاکر و کان-تاکر قوی برای نقاط شبه‌کارا و شبه‌کارای ضعیف بر حسب زیرگرادیان کلارک اثبات شده است. در حالتی‌که مسئله بهینه‌سازی به‌صورت تک‌هدفه در نظر گرفته می‌شود، شرایط لازم کاروش-کان-تاکر طوری بیان می‌شوند که ضریب متناظر به تابع هدف مثبت باشد. برای مسئله بهینه‌سازی چندهدفه این شرایط، که در اینجا شرایط کان-تاکر خوانده می‌شوند، به‌گونه‌ای هستند که بردار متناظر با تابع هدف مخالف صفر است‏، یعنی ممکن است بعضی از مولفه‌های آن صفر باشند و لذا این مولفه‌های تابع هدف در مسئله بهینه‌سازی اهمیت خود را از دست می‌دهند. برای اینکه این حالت رخ ندهد،‏ از شرایط کان-تاکر قوی استفاده شده است که در آن همه‌ی درایه‌های بردار متناظر به تابع هدف مقادیر مثبت دارند. هم‌چنین‏، دو نمونه از نامساوی‌های تغییراتی برداری بعنوان یک ابزار برای شناسایی نقاط کارا و شبه‌کارا فرمول‌بندی شده‌اند. با استفاده از دو توصیف قیدی جدید‏، اثبات می‌شود که جواب‌ نامساوی‌های تغییرات برداری تعمیم‌یافته‏، یک شرط لازم برای شبه‌کارایی و شبه‌کارایی ضعیف می‌باشند.
    بعلاوه‏، مثال‌های ارائه شده است که نشان می‌دهد تحت این توصیف‌های قیدی لازم نیست ناحیه شدنی مسئله محدب یا باز باشد. با استفاده از دو کلاس جدید از تحدب‌های تعمیم‌یافته‏، تحت توصیف‌های قیدی‏، هم‌ارزی بین نقاط کان-تاکر برداری بحرانی‏، جواب‌های مسئله چندهدفه و جواب‌های نامساوی‌های تغییراتی برداری تعمیم‌یافته در دو حالت قوی و ضعیف اثبات شده است.

     


پایان‌نامه‌های کارشناسی‌ارشد

  1. الگوریتمی برای مسائل برنامه ریزی چندسطحی خطی/ کسری خطی عمومی
    صدیقه سرفیع نوترکی 782
  2. یک تابع هدف جریمه ایی برای برنامه ریزی دوسطحی
    صباح امرائی 782
  3. حل مسائل برنامه‌ریزی خطی و غیرخطی چندسطحی با رویکرد برنامه‌ریزی فازی
    فاطمه شایسته راد 782
  4. چارچوب الگوریتم سراسری جست و جوی راس دوسطحی برای مسئله های برنامه ریزی کسری خطی
    الهام فرحانی مقدم 781
  5. حل مسائل برنامه‌ریزی کسری خطی با استفاده از روش‌های نقطه درونی و نامساوی‌های تغییراتی
    احمد یوسفی 781
  6. مساله کمینه‌ سازی هزینه حمل و نقل با قیود ترکیبی : یک رویکرد الگوریتمی موثر
    علی خالد محمد 780
  7. یک روش جدید نقطه درونی اولیه- دوگان برای بهینه سازی نیمه معین بر اساس تابع هسته پارامتری شده
    صائب بهمنی زاده 780
  8. حل مسایل برنامه ریزی چند هدفه چند سطحی با رویکرد برنامه ریزی هدف فازی.
    منیژه چحیلی 778
  9. حل مسائل برنامه ریزی خطی چندهدفه درمحیط فازی شهودی بازه ای مقدار
    شکوفه بازدار 778
  10. روش شاخه و کران برای حل مسایل برنامه ریزی چند پارامتری صحیح آمیخته خطی
    مهناز حسنوند 775

    در این پایان نامه مسائل برنامه ریزی چند پارامتری صحیح آمیخته خطی (MP-MILP) را بررسی می کنیم.
    یک مساله برنامه ریزی ریاضی را مساله برنامه ریزی صحیح آمیخته گوییم هرگاه بعضی از متغیرها پیوسته و بعضی از آن ها مقید به گرفتن مقادیر صحیح باشند. در برنامه ریزی پارامتری، تغییرات مدل برنامه ریزی خطی تحت تاثیر پارامتری مانند θ ، مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد.
    الگوریتم اولیه شاخه و کران برای مسائل بهینه سازی ارائه می شود که می تواند به صورت یک درخت بیان شود. هدف ما در این پایان نامه، ارائه یک الگوریتم جدید برای حل مسائل برنامه ریزی چند پارامتری صحیح آمیخته خطی می باشد.
    این الگوریتم برگرفته از روش شاخه و کران است که برای حل زیر مساله برنامه ریزی خطی چند پارامتری در گره ها استفاده می شود، و یک روش مقایسه ای مناسب برای به روز کردن درخت به کار می برد. همچنین در مسایل مورد نظر، ضرایب تابع هدف و بردار سمت راست محدودیت ها، مقادیری نامعین می باشند.
    در آخر دو مثال برای شرح گام های الگوریتم پیشنهاد شده، ارائه می شود.
     


  11. یک لم فارکاس دوسطحی جهت تشخیص رده ای از جواب های سراسری برنامه های دوسطحی چند جمله ای
    احترام آغاجاریان 774

     

    یک شکل از لم فارکاس را برای دستگاه های نامساوی دو سطحی ارائه می دهیم و از آن در بدست آوردن یک خصوصیت مهم جواب های سراسری رده ای از برنامه های دو سطحی چند جمله ای با برنامه های خطی در سطح پایین، استفاده می کنیم. لازم به ذکر است که توابع هدف برنامه های چند جمله ای سطح بالا، چند جمله ای قهری هستند. تابع چند جمله ای f یک چند جمله ای قهری نامیده می شود هرگاه  liminf ∥x∥ f(x) = +∞ . در نتیجه نشان می دهیم که یک دنباله از جوابهای بهین از برنامه های خطی نیمه معین به جواب بهین سراسری برنامه دوسطحی چند جمله ای، تحت شرایط مناسبی، همگرا می باشد. همچنین، مقدار بهین سراسری برنامه دو سطحی چند جمله را با استفاده از جعبه ابزار YALMIP بدست می آوریم.


  12. مسائل دوسطحی روی چندوجهی ها با جوابهای بهین در نقطه ی راسی
    شهریاری_فرانک شهریاری 773

    برنامه ریزی دوسطحی شامل دو مسئله ی برنامه ریزی است که ناحیه ی قیدی مسئله ی سطح بالا با مسئله ی بهینه سازی دیگری تعیین می شود. در این رساله ابتدا مسائل برنامه ریزی شبه مقعر، بدون قید در سطح اول و حالت خاص آن ، یعنی مسائل برنامه ریزی کسری-خطی را به طور خلاصه مورد بررسی قرار می دهیم. سپس به بررسی مسائل دوسطحی شبه مقعر با قیود جفت ساز، روی چندوجهی ها خواهیم پرداخت. از یک سو تحت یکتایی جواب بهین مسئله ی سطح پایین، وقتی توابع هدف هر دو سطح شبه مقعر هستند، ثابت می کنیم یک نقطه ی راسی از چندوجهی ایجاد شده توسط قیود مسئله، وجود دارد که جواب بهین مسئله ی دوسطحی است و با یک مثال نشان می دهیم که اگر جواب بهین مسئله ی سطح پایین یکتا نباشد، این نتیجه به دست نخواهد آمد. از سوی دیگر اگر تابع هدف مسئله ی سطح پایین درجه دوم محدب باشد، با فرض روند خوش بینانه ثابت می کنیم که جواب بهین در یک نقطه ی راسی از چندوجهی گسترش یافته اتفاق می افتد. همچنین تاثیر انتقال قیود را بر جواب بهین مسائل دوسطحی بررسی خواهیم کرد.


  13. یک الگوریتم نقطه ی درونی برای بهینه سازی خطی براساس یک تابع کرنل جدید
    ناهید دانشجو 773

      روش نقطه درونی اولیه و دوگان از کارآمدترین روشها از نقطه نظر محاسباتی است. دراین پایان نامه یک تابع کرنل جدید معرفی می کنیم که کارایی روش های بروز رسانی بزرگ نقطه درونی اولیه و دوگان را نتیجه می دهد. سپس نتیجه می گیریم که در بعضی وضعیت ها کران های تکرار از مرتبه ی(( O(m^((3m+1)/2m) n^((m+1)/2m) log(n/ϵ                  هستند و حداقل به خوبی بهترین کران های تکراری، از مرتبه ی(( O(√n logn log(n/ϵ)) ، است که تاکنون برای روش های بروز رسانی بزرگ نقطه درونی اولیه و دوگان شناخته شده اند. این نتیجه شکاف موجود بین رفتارعملی الگوریتم بروز رسانی بزرگ و نتایج اجرایی نظری را کاهش می دهد، که یک مسئله ی باز است. نتایج عددی، کارایی الگوریتم ارائه شده را نشان می دهد.

     


  14. یک الگوریتم سیمپلکس برای مسائل برنامه ریزی کسری قطعه به قطعه خطی
    هاشمی-معصومه 772

    روش سیمپلکس را می توان برای حل مسئله برنامه ریزی قطعه به قطعه خطی (PLP) و مسئله برنامه ریزی کسری خطی (LFP) گسترش داد. در این پایان نامه ، توسعه ی بیشتر روش سیمپلکس را برای حل مسائل برنامه ریزی کسری قطعه به قطعه خطی(PLFP) بررسی می کنیم . مسئله برنامه ریزی خطی (LP)، PLP وLFP حالت های خاصی از PLFP هستند. الگوریتم سیمپلکس مطرح شده در این پایان نامه برای حل PLFP ، یک چارچوب واحد را برای حل چندین نوع مسئله بهینه سازی مهم تامین می کند .


  15. الگوریتم جدید شاخه وبرش برای برنامه ریزی خطی دوسطحی
    حبیب پور-منا 772

    مساله برنامه ریزی خطی دوسطحی ( BLP) ، یک مساله بهینه سازی است که در آن متغیرهای تصمیم مقید به قرار گرفتن در مجموعه بهینه از مساله بهینه سازی سطح دوم می باشند و دارای متغیرهای پیوسته و توابع هدف خطی می باشد. هر مساله BLPدارای دو مساله می باشد، مساله سطح بالا که به آن رهبر گویند و مساله سطح پایین که به آن پیرو گویند.
    مساله برنامه ریزی خطی که دارای حداقل یک متغیر دودویی باشد را مساله برنامه ریزی صحیح آمیخته صفر- یک گویند.
    در این رساله، مساله BLPبهMIP0-1 تبدیل می شود، سپس ما برشهای صحیحی برای آن معرفی می کنیم. با استفاده از این برشها ،الگوریتم جدید شاخه و برش برای حل مساله برنامه ریزی خطی دوسطحی را ارایه می کنیم. این الگوریتم از دو فاز تشکیل شده است. فاز نخست ، فاز صفحه برشی است که هدف آن بهبود کران بالا برای تابع هدف است. این فاز، یک فرایند تکراری است که در هر تکرار یک برش صحیح ایجاد شده و به مساله ساده شده خطی افزوده می شود. بعد از بیشترین تعداد تکرار، فاز دوم- فاز شاخه و کران - برای اطمینان از دقیق و متناهی بودن همگرایی الگوریتم شروع به کار می کند.
    ما این الگوریتم را به طور کامل تشریح می کنیم. همچنین با نشان دادن نتایج عددی انجام شده روی یک دسته از مسایل به صورت تصادفی ایجاد شده، الگوریتم با الگوریتم شاخه و کران پیشین در بخش های زمان انجام محاسبات و تعداد گره های درخت شاخه و کران مقایسه می شود.
     


  16. روش ماکزیمم سازی پراکندگی برای بهینه سازی چندهدفه
    حلا نژادفاضل 771

    در این رساله، روش جدیدی به نام روش حداکثر پراکندگی(DMA) برای محاسبه مرزکارای مسائل چند هدفه ارائه شده است.
    روش DMAجواب بهینه پارتو را با به حداکثر رساندن معیار پراکندگی طوری پیدا می کند که کل مرز کارا محاسبه شود و یا در مواردی که تعداد نقاط مرزی بسیار زیاد است مرز فیلتر شده به گونه¬ای محاسبه شود که بیشترین پراکندگی را داشته باشد.
    به عبارت دیگر روش DMA حین جستجو برای نقطه کارای جدید آن را طوری می¬یابد که بیشترین فاصله را از کل نقاط مرزی مجموعه جزئی مرز کارا داشته باشد. این روش قادر به حل مسائل ترکیبی و عدد صحیح آمیخته نیز می باشد. در انتها مسئله کوله پشتی، مسئله زمانبندی و مسئله غیرخطی پیوسته با این روش حل شده اند که قابلیت این روش را نشان می‌دهد.
     


  17. محاسبه مرز کارا یک مساله برنامه ریزی دوسطحی دو هدفه خطی
    عباس مهربانی 771
  18. برنامه ریزی فازی دو سطحی چند هدفه با چندین پیرو مشترک
    سمیه حاتمی دزدارانی 770
  19. روش اسکالرسازی مخروطی در بهینه سازی چند هدفه
    فرزانه انیس حسینی 770
  20. رویکرد چند معیاره در بهینه‌سازی دوسطحی
    ابوذر کرمی 769
  21. مسائل بهینه سازی دوسطحی با برنامه ریزی چند هدفی در سطح دوم
    اسما عبیات 769
  22. روش تجزیه برای مسائل خطی دو سطحی صحیح آمیخته بر مبنای تکنیک تجزیه
    لیلا کریمی احمداباد 769
  23. بهینه سازی توابع کسری چندجمله ی
    رحیم عساکره 769
  24. یک روش تابع جریمه براساس برنامه ریزی دوسطحی برای حل مسائل مقداربهین معکوس
    زهرا لوافیان 768
  25. مدل،مفهوم جواب و ارائه یک الگوریتم kth-best برای برنامه ریزی سه سطحی خطی
    مریم اسماعیلی 768
  26. بهینه سازی مسائل دوسطحی با تابع هدف حاصلضربی به کمک روش جریمه و الگوریتمی براساس صفحه‌های برشی
    اکرم وفادار 767
  27. شرایط بهینگی در بهینه سازی مطلق و کاربردهای آن
    فریبرز اشرف پوری 767
  28. حل مسائل مینیمم ماکسمال جریان با استفاده از بهینه‌سازی روی مجموعه کارا
    علیرضا خرمی عابد آبادی 765
  29. بهینه‌سازی توابع صعودی ستاره‌ای شکل برپایه تحدب مجرد
    فریبا پیدنی 763